BLOG

Zakaj je pomembno vzdrževanje spletne strani?

MARIO KOCBEK

Vodja projektov

Vzdrževanje spletne strani je ključno za zagotavljanje varnosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Za začetek je pomembno izdelati varnostno kopijo, ki omogoča vračanje k delujoči verziji spletne strani v primeru težav. Poleg tega je treba posodabljati CMS sistem, teme in vtičnike ter pazljivo preveriti, da se ne izključujejo med sabo in da ne povzročajo napak v prikazu vsebine.

Varnost in delovanje

Posodobitve CMS ali e-commerce sistema so ključnega pomena za zagotavljanje varnosti spletne strani. Te posodobitve so lahko varnostne, funkcionalne ali pa služijo odpravljanju napak v kodi. Večina sistemov zahteva, da se varnostne posodobitve izvajajo vsaj štirikrat letno. Pri dodajanju funkcijskih vtičnikov v sistem pa je potrebno tudi posodobiti te vtičnike.

Vendar pa več razširitev in vtičnikov kot ima spletna stran, več dela je potrebno pri izvajanju posodobitev. Pomembno pa je tudi zagotoviti, da so vse razširitve združljive z obstoječo različico sistema, da ne bi prišlo do težav pri prikazu vsebine ali delovanju spletnega mesta.

Pri tem je pomembno preveriti, ali so funkcionalnosti in izgled spletne strani ustrezni, še posebej pa je treba prilagoditi spletno stran mobilnim napravam. Preveriti je treba tudi pojavna okna in kontaktne obrazce ter preprečiti nedelujoče povezave na strani. Poleg tega je treba testirati hitrost nalaganja spletne strani in preveriti varnostne zapise za potencialnimi napakami.

Vzdrževanje spletnega mesta in redno posodabljanje / dodajanje vsebin je izjemno pomembno, saj zagotavlja optimalno delovanje spletnega mesta in posledično izboljša uporabniško izkušnjo obiskovalcev spletnega mesta.

S spremljanjem statistike uporabe spletne strani in rednim posodabljanjem vsebin, kot so SEO članki, ki posodabljajo spletno stran in privabljajo uporabnike, lahko lastniki spletnih strani zagotavljajo, da je njihova spletna stran dinamična in uporabna za svoje obiskovalce.

Vir: Freepik Company S.L.

Vzdrževanje spletne strani je nenehno delo, ki zahteva pozornost in skrbnost. Z rednim spremljanjem, posodabljanjem in preverjanjem, lahko lastniki spletnih strani zagotovijo, da je njihova spletna stran varna, zanesljiva in učinkovita.

Če iščete pomoč pri izdelavi vaše spletne strani ali imate kakršno koli vprašanje nas kontaktirajte.

DELI OBJAVO

Back to top: